Home » Diversen

Diversen

Règlement FITF

ROYAL DEBUCHE DE VIELSALM

ROYAL DEBUCHE DE VIELSALM - BJF

Le Royal Débuché de Vielsalm….

De groep van blazers uit Vielsalm is nu vereerd met de titel ‘Koninklijke’.  Ik herinner u er bij deze aan dat deze titel toegekend kan worden aan een vereniging die de leeftijd van 50 jaar bereikt. Inderdaad, 50 jaar geleden besloten enkele jachthoornliefhebbers om zich te verenigen en het muziekensemble van rallye Saint-Gengoux vormen. Deze rallye was nauw verbonden met de équipage van rallye Vielsalm.

Op zaterdag 16 mei was het de grote dag! De kerk Saint-Gengoux van Vielsalm was voor de gelegenheid versierd alsof het kerstmis was, buiten het feit dat de ballen in het jonge zachte groen de sombere sparren vervingen.

‘s Avonds werden er de blazers ontvangen van Débuché de Vielsalm en la Royale Concordia de Salmchâteau, een instrumentaal ensemble uitgenodigd om de verjaardag samen met de trompes du Débuché te vieren .

De mensen aan het onthaal spraken van vierhonderd toehoorders, én bovendien de aanwezigheid van Mevrouw de gravin Diego du Monceau, erevoorzitster Débuché de Vielsalm.

En het concert zelf, wat kunnen we zeggen ?  … van zeer mooie kwaliteit en zeer aangrijpend!

Van de gespeelde stukken, blonken enkele parels aan de halsketting van de 2 muziekverenigingen uit. De Marche abbatiale met overtuiging gebracht door la Concordia. La Guillaume Tell, met een solo jachthoorn op het oksaal. De Choral Saint-Antoine van Joseph Haydn, die het samenspel tussen jachthoorn en piano in de verf zette. De Débuché presenteerde ook twee a capella zangers die het publiek niet ongeroerd lieten.

Na het concert, werd om deze magnifieke verjaardagsavond af te sluiten, het glas geheven, aangeboden in « Contes de Salme.

Interview Koen Broeckaert (1998)

Twintig jaar geleden interview!

Een voormalige spoor onze toekomst

BJF

BJF